Algemene informatie

Scouts en Gidsen Oelegem vzw is de enige jeugdvereniging in Oelegem. Elke week zorgen 40 leiders en leidsters voor boeiende activiteiten voor bijna 300 leden.
Samen spelen, knutselen, op tocht gaan, een vlot sjorren, pizza's maken in een oude ton,... Het zijn maar enkele voorbeelden van wat er wekelijks op ons programma staat.
Onze lokalen zijn gevestigd op twee verschillende plaatsen.
De jongenslokalen is de meest gebruikte locatie. Ze zijn gelegen in de Vlotstraat 42A. Onze kapoenen, welpen, jongverkenners, verkenners en jins hebben hier wekelijks hun activiteiten.
Onze meisjeslokalen zijn gelegen in de Oudstrijdersstraat 48-50. Hier vinden we wekelijks onze kabouters, jonggidsen en gidsen.
Voor de exacte ligging neem je best een kijkje bij de wegbeschrijving.
Onze activiteiten (die wij vergaderingen noemen), gaan wekelijks door op zondag. Meestal is dit van 10 tot 12u, van 14 tot 17u of van 10 tot 17u. De exacte data en uren kan je terugvinden in ons maandbladje "Joepie", dat natuurlijk ook digitaal te raadplegen is.
De groepsleiding is eindverantwoordelijke voor het Oelegemse spel van scouting. Zij zijn het algemene aanspreekpunt voor onze vereniging.
De officiële adresgegevens van Scouts en Gidsen Oelegem vzw:

Scouts en Gidsen Oelegem VZW
Vlotstraat 42A
2520 Oelegem
www.scoutsoelegem.be
info@scoutsoelegem.be

Zoals voorzien in de vzw-wetgeving, publiceren wij elk jaar een organisatienota. In deze nota staan de rechten en plichten beschreven van al onze medewerkers. Onderaan deze pagina kan je de recentste versie downloaden. De missie van Scouts en Gidsen Oelegem vzw:

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens,
Elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij.
We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven.
De natuur is onze troef.
We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer.
We spelen een spel dat niet luchtledig is,
In vrije tijd die niet vrijblijvend is.
Met groot plezier en kleine daden
Komen we op voor onze omgeving en
Voor een kleurrijk Vlaanderen.
Zo dromen we luidop van gelukkige mensen
In een rechtvaardige wereld.
BijlageGrootte
Organisatienota VZW - 14 september 2010400.34 KB