Financiële tussenkomsten

Financiële informatie Elk jaar betaal je in september lidgeld om verzekerd te zijn en de joepie te ontvangen. Om op weekend of kamp mee te gaan, betaal je de weekend- of kampprijs. Heel af en toe breng je een extra centje mee naar de vergadering om te gaan schaatsen, voor de trein-tram-bus-dag, ...
Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen om een deel van je lid- of deelnamegeld terug te krijgen.
Enerzijds is er de fiscale aftrekbaarheid voor kinderen onder de 12 jaar, anderzijds zijn er de verschillende tussenkomsten van de mutualiteiten.
Fiscale aftrekbaarheid
Kosten gemaakt voor kinderen onder de 12 jaar voor weekends, kampen en uitstappen zijn fiscaal aftrekbaar tot €11,20 per dag.
Fiscale attesten kan je vanaf half mei online aanvragen via onze website. Dit attest voeg je dan bij je aangifte.
Mutualiteiten
Er zijn verschillende mutualiteiten en de terugbetalingen verschillende per mutualiteit.
We geven elk jaar in mei een brochure "Kouwe pla met chocola" uit. Daarin staan alle mogelijkheden opgesomd.
Scouts en Gidsen Oelegem schrijft zelf de nodige attesten uit voor de bekendste mutualiteiten. Je hoeft hiervoor zelf geen attest binnen te brengen. In de zending leden van januari en de zending leden na het kamp kan je steeds de juiste attesten voor jouw mutualiteit vinden.
Zomaar, helemaal gratis, als service... T'is graag gedaan!